Ingredienser:
- 2 auberginer
- 1/2 dl olivolja
- salt och peppar
- ett paket halloumi ost (ca 250g)
- soltorkade tomater i olja
- 1 kruka färsk basillika
- 1 dl färsk riven chevreost
Tomatsås:
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burk hela tomater
- 1 tsk torkad basillika
- 1 msk ajvar relish eller tomatpure
- örtsalt och svartpeppar
Sätt ugnen på 250 grader. Skiva auberginerna i 1/2 cm tjocka skivor. Hetta upp en grillpanna med olivolja ( har själv ingen grillpanna, men det gick lika bra med en vanlig stekpanna). Stek aubergine skivorna någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Strö på salt och peppar, lägg upp på ett fat.
Skär halloumi osten i bitar och lägg en bit på varje aubergine skiva. Lägg en soltorkad tomar och några basillika blad på varje skiva och rulla ihop. Lägg skivorna i en smord ungsfast form.
Skala och hacka lök och vitlök. hetta upp en katrull med lite olivolja. Bryn lök och vitlök i några minuter. Tillsätt en burk hela tomater, ajvar samt torkad basillika och låt koka i ca 10 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
Häll tomatsåsen över rullarna och trö över osten.
Gratinera i ugnen ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar